Ficción en papiro

Contes

Gràcies a l'ajuda rebuda a través del programa Logos de la Fundació BBVA i sota els auspicis de la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics, he emprés una investigació que consisteix en la reconstrucció de l'argument de les novel·les gregues perdudes que s'han conservat en fragments de papir. El punt de partida són les meues pròpies edicions, traduccions al castellà i estudis en profunditat dels textos originals. Amb aquest bagatge a la meua esquena i basant-me en els meus coneixements de llengua i cultura grega, del propi gènere literari de la novel·la antiga, de la literatura grega en general, així com d'altres literatures i cultures amb les quals els grecs van tindre contacte i tenint en compte també dades històriques i arqueològiques, he ordenat els fragments com un puzle, he reconstruït els arguments i he recreat les claus per a entendre els personatges, imaginant pensaments i paraules.
He adaptat aquests continguts per a fer-los accessibles a un públic ampli, que no és necessàriament el dels experts, encara que els especialistes en Filologia Clàssica i en el Món Antic puguen també interessar-se per aquests documents. Es tracta una col·lecció de contes encunyats inspirats en aquestes novel·les perdudes i en les aventures dels seus protagonistes que permetrà la transmissió a la societat dels fruits d'un estudi molt específic que, no obstant això, presenta ingredients molt atractius i que, a aquest , constitueix una herència comuna que pot i deu ser rescatada i gaudida pel gran públic i que fins i tot pot ser amena per als xiquets de totes les edats.
En aquests menesters, ha col·laborat amb mi *Aramis López, qui s'ocupa de la direcció artística de la col·lecció. El primer conte es titula Les aventures de Nino, rei de Nínive i Mar Gisbert ha sigut l'autora de les il·lustracions. Carmen Sáez està preparant les il·lustracions del segon lliurament que portarà per títol Les aventures de *Calígone i les amazones i també esperem que seguisquen unes quantes més.

DIARIO INFORMACIÓN

Contes grecs
Ver

RÀDIO SANT VICENT

Min. 46:46
Ver

DIARI ABC C.VALENCIANA

Entrevista
Ver

HOY POR HOY SER ALICANTE

Entrevista
Ver